Despre noi

Inițiativa Make IT in Oradea

IT-ul este indiscutabil marea vedetă a momentului, atât în România, cât și pe plan internațional – firmele de profil în căutare permanentă de talente, anunțurile de angajare care domină rubricile site-urilor de specialitate, lansările zilnice de produse ale acestei industrii – toate sunt semne ale unui domeniu vital, în plină ascensiune.

În plan local, pilonii economiei de astăzi ai Municipiului Oradea sunt reprezentați de comerț, industrie, construcții și transporturi. Aceste sectoare ”clasice” de activitate sunt limitate în dezvoltare de infrastructură (terenuri disponibile, asigurare utilități) și de forța de muncă existentă pe piață.

Dacă în trecut, din analiza trendurilor ne aşteptam ca economia locală să evolueze pe aceleaşi principii extensive, dominate de proiecte industriale și rezidenţiale, în prezent înţelegem că pentru a asigura dezvoltarea economică viitoare trebuie să ne așteptăm și să participăm la transformări structurale.

Alături de sectoarele reprezentantive astăzi, trebuie să susținem dezvoltarea serviciilor turistice și cele de IT care pot dinamiza o economie locală sustenabilă.

Pornind de la acest obiectiv general, autoritatea locală, alături de reprezentanții firmelor locale din domeniul IT au elaborat un program de măsuri intitulat ”Make IT in Oradea!” care va crește gradul de interacțiune dintre municipalitate, liceele orădene, universitate și firmele orădene consacrate din domeniul IT, oferind o șansă reală tinerilor pasionați de a rămâne sau (re)veni în Oradea.

Obiectivele inițiativei

Să sprijinim dezvoltarea tinerilor din liceele și facultățile orădene și să punem bazele noii generații de specialiști IT

Să creăm și să creștem un ecosistem tech local competitiv

Să aducem facultățile cu specializări IT din Oradea în atenția viitorilor studenți

Să conectăm absolvenții de facultăți locale cu specializare IT cu oferta de joburi în domeniu din Oradea

Să sprijinim dezvoltarea start-up-urilor, antreprenorilor și IMM-urilor locale din domeniul IT

Să transformăm Oradea într-un pol important de business în domeniul IT în regiunea Nord-Vest